راهنما:محتویات: تفاوت بین نسخهها
پرش به ناوبری
پرش به جستجو
جز |
جز (Parastoo صفحهٔ راهنما:راهنما را به راهنما:محتویات منتقل کرد: جعبهٔ ابزارِ کنارِ صفحهها لینک میشود به راهنما:محتویات.) |
نسخهٔ ۱۳ نوامبر ۲۰۱۲، ساعت ۰۱:۱۳
آشنایی با محیطِ کار
برای خود حساب کاربری باز کنید و به وبسایت وارد شوید
شما امکاناتی خواهید داشت
- در صفحهٔ «بحث من»، مدیران و کاربران دیگر میتوانند با شما گفتوگو کنند.
- در صفحهٔ «ترجیحات من» میتوانید گذرواژهٔ خود را عوض کنید و برای خود امضاء تعیین کنید و بر اساس سلیقهتان تنظیمات را تغییر دهید.
- در صفحهٔ «پیگیریهای من» میتوانید ببینید صفحههایی را که سابقاً خواستار پیگیریشان شده بودهاید تغییر کردهاند یا نه.
- صفحهٔ «مشارکتهای من» هم فهرست فعالیتهایتان را در وبسایت بایگانی مطبوعات ایران نشان میدهد.
حالا نوبتِ انتخابِ مقاله است
بسته به اینکه چه کاری بخواهید در وبسایت انجام دهید، میتوانید به صفحههای ویژهٔ مربوط مراجعه کنید:
- برای تایپ، مقالهتان را از این صفحه انتخاب کنید.
- برای بازنگری، به اینجا بروید.
- برای خواندن مقالات نهاییشده، اینجا را ببینید.
- فهرستِ کامل کل مقالهها هم اینجاست.
شیوهٔ نگارش
- کاملاً به شیوهٔ نگارش نشریهها وفادار خواهیم بود. مگر آنکه غلط املائی واضحی باشد و مشخص باشد که سهواً آنگونه منتشر شده است. اگر در مواردی شک داریم، بهتر است آنها را با دیگر کاربران به بحث بگذاریم. استثناء: اگر کسرهٔ اضافه بعد از «ه» به شکل «ی» نوشته شده اما قبل از آن فاصله به کار رفته، فاصله را تبدیل به فاصلهٔ مجازی میکنیم. یعنی اگر در اصل «خانه ی» نوشته شده آن را به شکل «خانهی» مینویسیم. نکته: در متنهای کتاب جمعه، اغلب حرفِ اضافهٔ «به» به اسمِ بعد از خودش چسبیده یا با فاصلهٔ مجازی (نیمفاصله) از آن جدا شده است. دقت کنید که در این مورد هم، با اینکه نگارشی رایج نیست، عینِ متنِ اصلی رفتار میکنیم.
- اگر در مقالهای یک کلمه با املاهای مختلف نوشته شده است (مثلاً آدولفو و آدلفو)، عین متن اصلی رفتار میکنیم. یعنی املاءها را یکسان نمیکنیم.
- همهٔ حروف و علائم باید با استفاده از نویسهٔ صحیحشان در متن بیایند. درست: «بیباک». غلط: «بي باك». (برای اطلاع بیشتر از نویسههای صحیح شیوهٔ فارسینویسی در ویکیپدیای فارسی را ببینید.)
- قبل از نشانههای نقطهگذاری مثل دونقطه، ویرگول، نقطه و از این دست فاصله نمیگذاریم؛ بلکه بعد از این نشانهها میگذاریم. قبل از پرانتز باز و گیومه باز یک فاصله میدهیم و بعد از آنها فاصله نمیدهیم.
- برای وارد کردن عددها از ارقام فارسی ۰۱۲۳۴۵۶۷۸۹ استفاده میکنیم. اگر صفحهکلیدتان ارقام را انگلیسی 0123456789 یا عربی ٤٥٦ وارد میکند استاندارد نیست. (برای اطلاع بیشتر در مورد وارد کردن اعداد شیوهنامهٔ ویکیپدیای فارسی - عددها را ببینید.)
علائم و ابزارهای ویرایشی
اعلام به دیگران
به دیگران اعلام کنید که روی مقالهای که انتخاب کردهاید کار میکنید. به این شکل:
عنوان صفحه
پاراگرافبندی
تأکید (سیاه کردنِ متن)
چپچین
پاورقی
ریزتر
تو بردن متن
ستاره وسط متن