الگو:مقاله پیشنهادی: تفاوت بین نسخه‌ها

از irPress.org
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز
 
(۲۵ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
'''واگن سیاه'''
+
''بایگانی مطبوعات ایران'' پروژه‌ای است کاملاً عام‌المنفعه و غیرانتفاعی برای آن‌لاین کردنِ نشریه‌هایی که اغلب در کتابخانه‌های شخصی خاک می‌خورند.
  
<div align="left">
+
ایدهٔ این پروژه در یک روزِ گرمِ تابستانی ۱۳۸۸ در تهران بین دو نفر شکل گرفت و یک هفته بعد برای همفکری با کاربران اینترنت و متخصصان در [http://ketabejome.wordpress.com وبلاگی] مطرح شد. هدفِ اولیهٔ این پروژه انتشارِ آن‌لاینِ بایگانیِ ''[[کتاب جمعه]]'' بود که با همفکری و همیاریِ گروهِ کوچکی از علاقه‌مندان و داوطلبان ساختارِ کار طراحی و اجرا شد. مراحل اولیه شامل تهیهٔ مجموعهٔ کاملِ ''[[كتاب جمعه]]'' و باز کردنِ شیرازه‌ها، خریدِ اسکنر، اسکن کردنِ صفحات، ثبتِ دامنه و نصبِ مدیاویکی، و غیره به همتِ داوطلبان انجام شد. فروردین ۱۳۸۹ اولین صفحه در این وبسایت ایجاد شد و...
<mp3>Black_Wagon.mp3</mp3>
 
</div>
 
  
'''غلامحسین ساعدی'''
+
<center>
 +
[[Image:IMG 5256.jpg|400px=مجموعه کتاب جمعه]]
 +
</center>
 +
 
 +
امروز که در انتهای آبان ماه ۱۳۹۱ هستیم، با افتخار اعلام می‌کنیم که با همیاری شما دوستان پروژهٔ آن‌لاین کردنِ ''[[كتاب جمعه]]'' به پایان رسیده است. و این یعنی بیش از ۸۰۰ عنوان در ۳۶ جلد (۵۷۶۰ صفحه) اسکن، تایپ، و نمونه‌خوانی شده است. در این سه سال نزدیک به ۳۰۰ نفر از طریق وبسایت بایگانی مطبوعات به پیشبرد این پروژه یاری رسانده‌اند.
 +
 
 +
پروژهٔ تازهٔ ما انتشارِ آن‌لاینِ مجموعهٔ ''[[کتاب هفته]]'' است. این مجله در بیش از ۱۰۰ شماره منتشر شده است و گروهِ کوچکِ بایگانی مطبوعات به حدودِ ۸۰درصد از این مجله‌ها دسترسی پیدا کرده است که صفحاتِ این مجله‌ها به مرور اسکن و بارگذاری می‌شوند. تا کنون کارِ تایپ سه شماره از ''[[کتاب هفته]]'' انجام شده و امیدواریم با کمکِ شما تایپ و انتشارِ باقیِ شماره‌ها هم به مرور انجام شود.
  
نه، نه، اسم و رسم درست و حسابی نداشت؛ مثل همه‌ی ولگردا، هر گوشه به یه اسم صداش می‌کردن، تو راه‌آهن: هایک، ته شاپور: مایک، تو مختاری: قاراپت، تو تشکیلات: هاراپت، تو سنگلج: برغوس، تو توپخونه: مرغوس، تو لاله‌زار: میرزا بوغوس،‌ تو استانبول: بدارمنی، آوانس خله، موغوس پوغوس. آخرشم نفهمیدیم اسم اصلی‌ش چی هس،‌ کجا رو خشت افتاده، کجا بزرگ شده، پدر مادرش کی بوده، کجا درس خونده، چه جوری زندگی کرده‌، از کی به‌کله‌ش زده...
 
  
چندین و چندسال بود که پیداش شده بود، دیگه همه می‌شناختنش، و همیشه‌ی خدا، سر ساعت معین، یه گوشه پیداش می‌شد: ساعت نه سنگلج، ساعت ده توپخونه، ده و نیم لاله‌زار،‌ یازده استانبول،‌ و همین جوری تا غروب. قیافه‌ی عجیب غریبی واسه خودش درس کرده بود؛ ریش و گیس فراوون،‌ صورت لاغر و استخوانی، دهن بی‌دندون، اندام بلند و خمیده،‌ پای راستش که می‌لنگید و شونه‌ی چپش که تاب می‌خورد،‌ شاپوی کثیف و ژنده‌ئی رو سر، عینک گرد پروفسوری رو دماغ، بارونی‌ی بلندی که تا مچ پایش می‌رسید،‌ و تموم سال با کوله‌باری از کتابای جورواجور با بند و تسمه به‌پشت بسته،‌ همین‌جوری می‌گشت، چرت و پرت می‌گفت، مسخره‌بازی می‌کرد و شکلک در می‌آورد. هیچ وقت گدائی نمی‌کرد، اما هرچی بهش می‌دادن می‌گرفت، خیلی راحت، بی‌اون که تشکری بکنه یا چیزی بگه. همیشه می‌خورد، زیادم می‌خورد، همه چیز می‌خورد،‌ با دهن بی‌دندون گردو و فندق می‌شکست، نون خشک می‌جوید، ته‌سیگاری جمع می‌کرد و تندتند دود می‌کرد، تو کافه‌ها، پیاله‌فروشی‌ها سر هر میز که می‌رسید، استکانی بهش می‌دادن که می‌انداخت بالا، و متلکی می‌گفت و رد می‌شد. تو حرف زدن، اصلا لهجه نداشت، به همین دلیل بعضی‌ها خیال می‌کردن که خل بازی در می‌آره و خودشو ارمنی جا می‌زنه. دمدمه‌های ظهر سایه‌ئی یا گوشه‌ی دنجی گیر می‌آورد،‌ کتاباشو باز می‌کرد، جابه‌جا می‌کرد، ورق می‌زد،‌ سرسری نگاهی می‌انداخت و دوباره جمع و جورشون می‌کرد. به‌هر زبونی کتاب داشت: انگلیسی، فرانسه، عربی، ارمنی،‌ آسوری، روسی، آلمانی. راست راستکی‌م از هر زبونی چیزی سرش می‌شد...
 
  
 
<small><div align="left">
 
<small><div align="left">
[[پرونده:selected001.png.jpg|15px|link=وپ:نب]] '''[[واگن سیاه|ادامه ...]]'''  
+
[[پرونده:selected001.png|15px|link=وپ:نب]] '''[[بایگانی مطبوعات ایران|ادامه ...]]'''  
 
</div>
 
</div>
 
</small>
 
</small>

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ نوامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۴۳

بایگانی مطبوعات ایران پروژه‌ای است کاملاً عام‌المنفعه و غیرانتفاعی برای آن‌لاین کردنِ نشریه‌هایی که اغلب در کتابخانه‌های شخصی خاک می‌خورند.

ایدهٔ این پروژه در یک روزِ گرمِ تابستانی ۱۳۸۸ در تهران بین دو نفر شکل گرفت و یک هفته بعد برای همفکری با کاربران اینترنت و متخصصان در وبلاگی مطرح شد. هدفِ اولیهٔ این پروژه انتشارِ آن‌لاینِ بایگانیِ کتاب جمعه بود که با همفکری و همیاریِ گروهِ کوچکی از علاقه‌مندان و داوطلبان ساختارِ کار طراحی و اجرا شد. مراحل اولیه شامل تهیهٔ مجموعهٔ کاملِ كتاب جمعه و باز کردنِ شیرازه‌ها، خریدِ اسکنر، اسکن کردنِ صفحات، ثبتِ دامنه و نصبِ مدیاویکی، و غیره به همتِ داوطلبان انجام شد. فروردین ۱۳۸۹ اولین صفحه در این وبسایت ایجاد شد و...

400px=مجموعه کتاب جمعه

امروز که در انتهای آبان ماه ۱۳۹۱ هستیم، با افتخار اعلام می‌کنیم که با همیاری شما دوستان پروژهٔ آن‌لاین کردنِ كتاب جمعه به پایان رسیده است. و این یعنی بیش از ۸۰۰ عنوان در ۳۶ جلد (۵۷۶۰ صفحه) اسکن، تایپ، و نمونه‌خوانی شده است. در این سه سال نزدیک به ۳۰۰ نفر از طریق وبسایت بایگانی مطبوعات به پیشبرد این پروژه یاری رسانده‌اند.

پروژهٔ تازهٔ ما انتشارِ آن‌لاینِ مجموعهٔ کتاب هفته است. این مجله در بیش از ۱۰۰ شماره منتشر شده است و گروهِ کوچکِ بایگانی مطبوعات به حدودِ ۸۰درصد از این مجله‌ها دسترسی پیدا کرده است که صفحاتِ این مجله‌ها به مرور اسکن و بارگذاری می‌شوند. تا کنون کارِ تایپ سه شماره از کتاب هفته انجام شده و امیدواریم با کمکِ شما تایپ و انتشارِ باقیِ شماره‌ها هم به مرور انجام شود.