قطره قطره ۳۴
این مقاله در حال تایپ است. اگر میخواهید این مقاله را تایپ یا ویرایش کنید، لطفاً دست نگه دارید تا این پیغام حذف شود. |
نشانی گنج آسمانی
یکی از دانشمندان «ناسا» در کنگره اخترشناسی منعقد در ایالت یوتا آمریکا فاش کرد که از طریق آزمایشهای طیفنگاری وسیله ماهوارۀ علمی IUE، معلوم شده است در ستارۀ آبی و سفیدی بهنام «کاپا کانکری» Kappa Cancrii که وسیلۀ چشم غیرمسلح نیز قابل رؤیت است، صدمیلیارد تن طلا وجود دارد. فاصله این ستاره تا زمین «همهاش» 175 سال نوری است.
خفگی در آب
دانشمند آمریکائی یمزوف Yemzof استدلال کرده است که خفگی در آب سر کمتر از خفگی در آب گرم صورت میگیرد، زیرا هنگام غرق شدن در آب سرد، تماس آب با صورت در اعصاب تحریکی ایجاد میکند که عکسالعمل آن کند شدن حرکت خون حامل اکسیژن به سوی مغز و قلب و عروق است و نیاز بدن را به اکسیژن کاهش میدهد و قدرت فرد را در مقابلۀ با خفگی در آب بیشتر میکند و در نتیجه ساعات زیادتری را میتواند زنده بماند و طول زمان امید بهنجات او فزونی مییابد. بدیهی است که این توانائی، بهقدرت دستگاه عصبی نیز وابسته است که بهطور نسبی نجات جوانان را از پيران بيشتر میکند.
شناخت حیات در کرات دیگر
پیدایش حیات و موجودات زنده متکی بروجود مواد آلبومینوئیدی است که از چهار عنصر اصلی اکسیژن، هیدروژن، کربن و ازت و دستهئی عنصر فرعی مثل فسفر، گوگرد، آهن و غیره تشکیل میشود. این عناصر باید فرصت جابهجائی و تحرک و تلاقی داشته باشند تا به کمک آب که حاوی وحلول عناصر ضروری است مجموعۀ مناسبی از موجودات زنده و ذیحیات بسازند. هرگاه مواد اصلی ترکیبات آلبومینوئیدی در کرات و سیارات دیگر شناخته شود، بیآنکه چشم آدمی بهموجود زندهئی بیفتد میتواند فرض وجود چنین موجوداتی را در کرۀ مزبور بپذیرد ولی نحوۀ رشد و نسبت ترقی موجودات کرات دیگر و این که شباهتی بهموجودات نظیر کرۀ زمین داشته باشند قابل پیشبینی نیست.